Cellulite verminderen en huidversteviging

Een slappere huid en cellulite zijn veelvoorkomende problemen bij (vooral) vrouwen van alle leeftijden. Alhoewel het een natuurlijk proces is, kan het leiden tot onzekerheid en schaamte over het verlies van strakke billen en benen. Gelukkig is behandeling prima mogelijk. Wat zijn de oorzaken, en hoe kunnen wij je ervan af helpen?

Home/Probleemzones Lichaam/Cellulite verminderen en huidversteviging
Huidverslapping is een probleem dat bij iedereen voorkomt. Door verdunning van de huid, en de afname van collageen en elastine verliest de huid haar stevigheid. De gevolgen zijn o.a. slappe dijbenen, en verslapte huid op de benen. Het onregelmatige huidoppervlak bij cellulite is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als uit voedsel. Cellulite komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, en ontstaat vaak vlak na de puberteit. Vaak is het zichtbaar doordat de huid putjes gaat vertonen, door de gelijkenis ook wel sinaasappelhuid genoemd. Rond de heupen, buik en bovenbenen zijn de putjes vaak het meest zichtbaar.
De verslapping van de huid en cellulite hebben een aantal oorzaken. Alhoewel er geen exacte boosdoener is aan te wijzen, dragen de volgende zaken bij aan de problemen van bijvoorbeeld hangende billen:

 • Onbalans in de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de vetopbouw en afbraak, kunnen problemen met zich mee brengen die zich uiten als cellulite.
 • Geslacht is een belangrijke factor, aangezien het vele malen vaker voorkomt bij vrouwen, dan bij mannen. De verdeling van vetweefsel onder de huid verschilt tussen de twee geslachten, waarbij die van de vrouw verticaal lopen en tegen de huid aandrukken.
 • Weinig beweging kan zorgen voor een slechte doorbloeding. Het ophopen van vocht rond de vetcellen, en het gebrek aan toevoer van voedingsstoffen hebben een negatieve invloed.
 • Slechte voeding heeft invloed op de hormonen, zoals omschreven in het eerste punt. Veel zout in het eetpatroon zorgt weer voor vochtophoping, waardoor de cellulite meer zichtbaar kan worden.
Door te letten op de voeding, en voldoende te bewegen, kan er een goede stap gezet worden in het voorkomen en verminderen van cellulite. Helaas is dit geen magische manier om alle problemen op te lossen. Tot op heden is er ook geen definitieve manier gevonden om van cellulite af te komen en een permanente huidversteviging te bewerkstelligen voor strakke benen en billen. Gelukkig zijn er wel methodes om tijdelijk de problemen op te lossen. Bij onderhouden van die behandelingen kan een zeer positief resultaat behaald worden. Bij Finesse Medical Center werken we met VelaShape III om huidverjonging in gang te zetten. Een behandelmethode die geschikt is voor alle huidtypes en huidkleuren, en bovendien bewezen veilig en effectief is om strakke benen en billen te verkrijgen.
Deze behandelmethode combineert infrarood licht met radio frequente energie en vacuümtechniek. Deze technieken zorgen voor een diepe verhitting van de vetcellen, het omliggende bindweefsel, en de onderliggende collageenvezels. Op deze manier stimuleren we het lichaam om de groei van nieuw en beter collageen en elastine in gang te zetten, dit zorgt dus feitelijk voor een huidverjonging. De details van de behandelingstechniek kunt u lezen op de pagina van VelaShape
U kunt op onze site natuurlijk meer informatie vinden over de techniek en behandeling, maar we staan u ook graag te woord! Gebruik onze chat, contactformulier, of telefoonnummer om contact met ons op te nemen. Wilt u precies weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van strakke billen en benen? Maak dan een afspraak voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek in onze kliniek!

‘’Een behandelmethode die geschikt is voor alle huidtypes en huidkleuren, en bovendien bewezen veilig en effectief is om strakke benen en billen te verkrijgen.’’

Finesse Medical Center

“VelaShape III is een unieke behandeling die de huid verstevigt en cellulite vermindert.“

PLAN EEN GRATIS CONSULT
In een gratis consult bij ons in de kliniek adviseren we u welke behandeling aansluit op uw situatie. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.

  Ik ben met name beschikbaar op:
  maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag

  En dan in de:
  ochtendmiddageinde middag

  Adres

  Pompmolenlaan 19A

  3447 GK Woerden

  Telefoon