Artrose behandelen met ArtroFin® therapie


Veel mensen hebben lange tijd last van pijn aan bijvoorbeeld schouder, rug, nek, kniegewricht, kruisbanden of meniscus, handen en voeten, waardoor ernstige bewegingsbeperkingen optreden. Het komt veel voor bij mensen van 45+ en vaker bij vrouwen dan bij mannen en heeft te maken met ouder worden, te weinig bewegen en vaak ook met overgewicht. Hoewel artrose meestal alleen wordt geassocieerd met gewrichtsslijtage en kraakbeenslijtage, is er bij dit ziektebeeld vaak ook sprake van een ontsteking die een direct gevolg is van de ontstane schade. De kraakbeenslijtage en uiteindelijk het bot-op-bot contact door de afwezigheid van kraakbeen, leidt samen met de lokale ontsteking tot de kenmerkende pijnklachten, de zwelling en de stijfheid. De wachttijden voor een operatie zijn in veel ziekenhuizen nog steeds aanzienlijk. Onze ArtroFin® behandeling maakt het mogelijk om operaties uit te stellen of zelfs te voorkomen.

De werking van ArtroFin®

ArtroFin® kan worden ingezet om een vermindering van de ontsteking te verkrijgen en te zorgen voor een verbeterde doorbloeding en beweeglijkheid van het gewricht. Beschadigd kraakbeen en bot kan worden hersteld. Aangezien bij deze methode lichaamseigen stoffen worden gebruikt, zijn er geen bijwerkingen buiten het algemene risico* dat aan injecties is verbonden.
*Een injectie prikt een gaatje in de huid, dit kan soms wat roodheid of een beurs gevoel geven.

In veel gevallen leidt de ArtroFin® therapie er toe dat een operatie kan worden uitgesteld of vermeden. Tijdens de behandeling wordt 20 ml bloed bij u afgenomen.

Door de aanwezige bloedplaatjes te concentreren en af te scheiden ontstaat er een bloedplaatjesrijk plasma. Deze bloedplaatjes bevatten groeifactoren die essentieel zijn voor het stimuleren van het genezingsproces. Door een speciale bewerkingsprocedure wordt het afgenomen bloed direct na de afname op een bepaalde snelheid geëxtraheerd. Dit proces duurt minimaal vijf minuten. Door de verschillende dichtheidsgradiënten van de bloedbestanddelen ontstaan er verschillende lagen in de afnamebuis. De resulterende vloeistof met bloedplaatjes wordt vervolgens in het aangetaste gewricht geïnjecteerd. ArtroFin® therapie is speciaal ontwikkeld om op een veilige manier gewrichtsproblemen te verhelpen. De methode is niet belastend.

Naast het inbrengen van de vloeistof met bloedplaatjes is het erg belangrijk dat u thuis de juiste Liebscher&Bracht bewegingsoefeningen regelmatig uitvoert. Bij pijn wordt het gewricht niet goed belast waardoor onbalans ontstaat in de spieren rondom het gewricht. De Liebscher&Bracht methode is ontwikkeld om deze onbalans op te heffen zodat het het gewricht weer goed belast wordt. Deze oefeningen zijn heel belangrijk voor het herstel van het kraakbeen.

Tijdens de behandeling krijgt u uitgebreide instructies.

Zie ook: https://finessemedicalcenter.nl/behandelingen/pijntherapie/

Gewrichtspijn/artrose in

 • schouder
 • elleboog/RSI
 • pols
 • hand: duim/vingers
 • heupen
 • knie: meniscus/knieschijf
 • kruisbanden
 • voet: enkel/tenen
 • rug/nek: facetgewrichtjes van de wervels

Artritis

 • Aanmaak van nieuw kraakbeen
 • Veilige en snelle afname van de pijnklachten
 • Snelle terugkeer naar het vermogen om te kunnen werken of sporten
 • Walk-in/walk-out procedure
 • Geen bijwerkingen buiten het algemene risico* dat aan injecties is verbonden
  *(een injectie prikt een gaatje in de huid, dit kan soms wat roodheid of een beurs gevoel geven)
 • In veel gevallen kan een operatie worden vermeden
 • Geen voorbereiding nodig

We adviseren over het algemeen twee á drie behandelmomenten.
Eén behandeling kost € 465,-* per gewricht en duurt ongeveer anderhalf uur.
Indien u meerdere gewrichten wilt laten behandelen kunt u vrijblijvend vragen naar het kostenplaatje.
De bijbehorende instructie voor de Liebscher&Bracht bewegingsoefeningen is bij het tarief inbegrepen.

Bel voor een afspraak of om met één van onze specialisten te bellen voor meer info!

*De kosten worden overigens niet gedekt door de ziektekostenverzekeraars.

Wilt u dat we contact opnemen?

Laat u vrijblijvend adviseren om zo te kijken of deze artrosebehandeling op u van toepassing kan zijn. Wij beantwoorden uw vragen tijdens het gratis consult en helpen u graag verder.

Breng svp uw eventuele röntgenfoto’s of scan mee naar het consult.
Indien gewenst kunt u meteen starten met de behandeling. Hieronder kunt u aangeven wanneer het u uitkomt om op consult te komen.

  Op welke dag(en) bent u beschikbaar voor het consult?
  MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag

  Heeft u voorkeur voor een dagdeel?
  OchtendMiddagEinde middag

  Hoe mogen we contact opnemen?
  TelefoonE-mail

  Adres

  Pompmolenlaan 19A

  3447 GK Woerden

  Telefoon