Pijntherapie

In onze praktijk ontmoeten we steeds meer mensen die moeilijk bewegen en beperkt zijn door pijnklachten.
Zoals bijvoorbeeld mensen die moeilijk kunnen opstaan uit een stoel of bijna niet kunnen bukken of hurken doordat hun knieën of andere gewrichten daarbij pijn doen.
Wij zijn partner van de Liebscher&Bracht pijnbestrijdings methode. Liebscher&Bracht heeft in Duitsland al zo’n 30 jaar goede ervaringen met deze bewezen methode voor pijnbestrijding.

Home/Behandelmethodes/Pijntherapie

Als mensen pijnklachten ervaren is dat een alarmsignaal dat er ergens iets mis gaat, de reactie hierop is vaak dat mensen steeds minder gaan bewegen en steeds minder mobiel worden.
Door beter te bewegen wordt een mens fitter en gezonder, want spieren die niet volledig worden gebruikt, zullen op den duur verkorten. Die verkorting zorgt ervoor dat je de gewrichten steeds minder goed gebruikt.
Omdat we onze cliënten een complete dienstverlening willen aanbieden om op een gezonde, vitale manier ouder te worden, zoeken we over de hele wereld naar wetenschappelijk onderbouwde methodieken om onze cliënten beter en completer te kunnen behandelen.

Liebscher&Bracht werkt met specifieke osteopressuur in combinatie met doelmatige oefeningen waardoor mensen minder pijn ervaren en beter gaan bewegen.

Hierdoor kunnen operaties voorkomen worden:
dus geen kunstknieën en kunstheupen, maar in plaats daarvan beter gaan bewegen.

Wij hebben de opleiding “Pijnbestrijding” gevolgd en zijn hierdoor partner van de Liebscher&Bracht pijnbestrijdingsmethode. Liebscher&Bracht heeft in Duitsland al zo’n 30 jaar goede ervaringen met deze bewezen methode.

 

 

 

 

 

 • In onze lichaamsweefsels bevinden zich overal receptoren die trek- en drukspanningen en snelheden meten en doorgeven aan de hersenen.
 • Als de hersenen deze informatie gebruiken om slijtage van de gewrichten of de wervelkolom te berekenen, schakelen de hersenen een pijn in het corresponderende deel van het lichaam in om de schadelijke beweging te voorkomen.
 • Hiermee word je gewaarschuwd voor de dreigende schade, de pijn waarschuwt je.

Dit noemen we alarmpijn.
Dit is een waarschuwing om niet op deze manier door te gaan om de slijtage te stoppen. In de praktijk blijkt, dat mensen hierdoor minder gaan bewegen. Als gevolg hiervan worden gewrichten niet goed belast.

Pijn bestaat meestal onafhankelijk van de schade en kan dus ook “uitgeschakeld” worden.

Het is essentieel voor de blijvende effectiviteit van de Liebscher&Bracht therapie dat de cliënt leert
om de eenzijdige bewegingspatronen, die tot de pijn geleid hebben, te veranderen.

Hiervoor hebben we een uitgebreide behandelmethode opgesteld waarbij we in de kliniek de osteopressuur behandelingen toepassen en de cliënten thuis consequent dagelijks oefeningen kunnen doen die er voor zorgen dat de alarmpijn verdwijnt en op de lange termijn ook wegblijft.

De kosten voor het eerste pijnbestrijdingsconsult van een uur inclusief de eerste behandeling zijn € 120,-

Binnen een behandeling kunnen we u aangeven of de behandeling werkt. Meestal zijn er meerdere behandelingen per pijnregio nodig.

Vervolgbehandelingen van drie kwartier zijn € 90,- of een half uur van € 60,-

De ziektekostenverzekeraars vergoeden deze behandelingen niet.

Heb je een vraag? Stel ‘m direct aan onze specialist!  PLAN EEN GRATIS CONSULT
  In een gratis consult bij ons in de kliniek adviseren we u welke behandeling aansluit op uw situatie. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.

   Ik ben met name beschikbaar op:
   maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag

   En dan in de:
   ochtendmiddageinde middag

   Adres

   Pompmolenlaan 19A

   3447 GK Woerden

   Telefoon