Verouderde huid: Slappe huid verbeteren

Met het ouder worden verliest de huid zijn rekbaarheid, wat er in het gezicht voor zorgt dat iemand er vermoeid uit gaat zien. De effecten worden verder vaak duidelijk rond de hals, en het decolleté. Een facelift om de slappe huid verbeteren is een veelgehoorde oplossing, met de nodige ongemakken en risico’s die daarbij horen. Gelukkig zijn er zeer effectieve behandelingen die u als het ware een facelift zonder operatie bieden. In dit artikel vertellen wij u meer over de oorzaken van de huidproblemen, de probleemzones, en onze doeltreffende behandelmethode.

Home/Probleemzones gezicht en hals/Verouderde huid: slappe huid verbeteren
Naarmate we ouder worden, merken we allemaal dat we er enigszins vermoeider uit beginnen te zien. De wenkbrauwen en oogleden beginnen te hangen, de wangen en lippen zien er minder vol uit, en de hals en het decolleté verslappen en vertonen toenemende rimpels. De oorzaak ligt in verminderde elasticiteit en verdunning van de verouderde huid. Een slappe huis is een probleem dat helaas bij het ouder worden hoort, en dus bij iedereen voorkomt. Welke factoren er voor deze verslapping zorgen, bekijken we hieronder. Daarna zullen we kijken hoe we bij Finesse deze huid verbeteren.
Door verdunning van de huid, en de afname van collageen en elastine verliest de huid haar stevigheid.

Doordat de bovenste huidlagen dunner worden, en het aantal bloedvaten en talgklieren in de huidlaag daaronder afnemen, ontstaat er meer ruimte tussen deze lagen. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid van de huid, en door een afname van deze vezels, verliest ook het onderhuidse bindweefsel haar stevigheid. Deze processen zorgen ervoor dat de verouderde huid verslapt en aan veerkracht verliest, wat goed te zien is in het gezicht en rond de hals en het decolleté. Er zijn een aantal factoren die deze huidveroudering / slappe huid kunnen versnellen:

 • Uv-stralen in zonlicht breken de elastinevezels af. Bij jongeren maakt de huid deze elastine weer aan, maar op latere leeftijd vermindert dit proces, waardoor de afbraak sneller gaat dan de aanmaak.
 • Roken zorgt voor een verminderde doorbloeding in de huid, en daarnaast stimuleert het de afbraak van elastine en collageen.
 • Ongezonde voeding en te weinig water drinken. Suikers maken de huid ouder, doordat ze verbindingen aangaan met bepaalde stoffen die schadelijk zijn voor elastine en collageen. Te weinig water zorgt voor een slechte hydratatie, en bemoeilijkt het afvoeren van afvalstoffen.
 • Te weinig lichaamsbeweging zorgt voor verminderde doorbloeding en te weinig hydratatie. Afvalstoffen kunnen daarnaast slechter worden afgescheiden door een gebrek aan transpiratie.
De gevolgen van het verouderen van de huid zijn op een aantal punten goed zichtbaar. Gezicht, hals en decolleté zijn goed zichtbare plekken, waar de effecten van de slappe huid duidelijk toonbaar worden.

Voorhoofd, afhangende wenkbrauwen en oogleden

Door de veroudering wordt het gebied rond het voorhoofd slapper. Door de verslapte huid gaan de wenkbrauwen en de oogleden meer hangen, wat het zicht kan belemmeren.  Een vervelend bijverschijnsel is dat mensen er hierdoor vermoeider uit gaan zien, ook als ze zich helemaal fit voelen.

Kraaienpootjes

Met de leeftijd komen ze uiteindelijk vanzelf opzetten: de kraaienpootjes, ook wel lachrimpeltjes genoemd. Alhoewel die benaming positief klinkt, zorgen ze bij veel mensen voor ergernis. Naast de veroudering van de huid zelf, is er nog een extra factor die hier invloed heeft. Door de ogen samen te knijpen als we ons concentreren, of moeite hebben om iets te lezen, leggen we extra druk op het gebied rond de ogen, waarmee we de ontwikkeling van kraaienpootjes versnellen.

Onderoogleden / Wallen

Het vetweefsel rond de ogen heefteen beschermende functie. Bindweefsel en een strakke huid houden dit weefsel op zijn plek. Als de huid veroudert krijgt dit weefsel meer vrijheid, waardoor het meer naar voren komt te liggen. Dit zien we duidelijk terug in de vorm van wallen onder de ogen. De onderoogleden zakken hierbij af, waardoor er een enigszins vermoeide en sombere gezichtsuitdrukking ontstaat.

Wangen

Door de verslapte huid rond de kaaklijn, ontstaat er een probleem dat in ons vakgebied meestal wordt aangeduid met hamsterwangen.  In tegenstelling tot het dagelijks gebruik van de term, slaat het in dit geval op slappe, afhangende wangen. Door gebrek aan steun, krijgen we te maken met een hangende huid op de jukbeenderen.

Onderkin en hals

De onderkin en hals zijn gebieden waar de gevolgen van huidverouderingen duidelijk zichtbaar zijn. Op dit punt speelt de zwaartekracht natuurlijk ook een belangrijke rol. De slappere huid zakt makkelijk naar beneden, waardoor de strakke kaaklijn verdwijnt.

Decolleté

Een gebied dat niet vergeten mag worden, is het decolleté. Een mooie strakke huid in het gezicht is fijn, maar rond het decolleté zijn de tekenen van de veroudering goed zichtbaar. Er zitten in dit gebied minder bloedvaten en zweetklieren, waardoor de tekenen van de veroudering snel zichtbaar worden. Een stralend zonnetje kan daarnaast de veroudering hier verergeren.

De veilige en effectieve oplossing : VelaShape III

Deze behandelmethode combineert infrarood licht met radiofrequente energie en vacuümtechniek. Deze technieken zorgen voor een diepe verhitting van de vetcellen, het omliggende bindweefsel, en de onderliggende collageenvezels. Op deze manier stimuleren we het lichaam om de groei van nieuw en beter collageen en elastine in gang te zetten, dit zorgt dus feitelijk voor een huidverjonging, waarmee we de huid verbeteren.  Er hoeft niet gesneden te worden, en je kunt direct weer door met de dagelijkse bezigheden! De details van de behandelingstechniek kunt u lezen op de pagina van VelaShape.

U kunt op onze site natuurlijk meer informatie vinden over de techniek en behandeling, maar we staan u ook graag te woord! Gebruik het contactformulier, of telefoonnummer om contact met ons op te nemen. Bent u benieuwd wat VelaShape voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een geheel gratis en vrijblijvend gesprek in onze kliniek!

“Op deze manier stimuleren we het lichaam om de groei van nieuw en beter collageen en elastine in gang te zetten, dit zorgt dus feitelijk voor een huidverjonging, waarmee we de huid verbeteren.”

Finesse Medical Center

“VelaShape III is een unieke behandeling die de huid verstevigt en cellulite vermindert.“

PLAN EEN GRATIS CONSULT
In een gratis consult bij ons in de kliniek adviseren we u welke behandeling aansluit op uw situatie. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.

  Ik ben met name beschikbaar op:
  maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag

  En dan in de:
  ochtendmiddageinde middag

  Adres

  Pompmolenlaan 19A

  3447 GK Woerden

  Telefoon