Artrose knie

De vijf meest gestelde vragen over een artrose behandeling in knie en andere gewrichten zoals heup, enkel, hand en pols. Wat is artrose en wat voor effect heeft dit op gewrichtsslijtage. Wat kunt u ertegen doen?

Een operatie voor een nieuwe knie of ander gewricht, of behandelen met Liebscher&Bracht therapie.

Liebscher&Bracht is een Duits artsenechtpaar die deze methode in de afgelopen 30 jaar hebben geperfectioneerd.

Deze methode is heel succesvol in het bestrijden van pijn door middel van osteopressuur.

Kijk voor een impressie https://www.youtube.com/watch?v=41HHO273I3Q


Home/Probleemzones Lichaam/Artrose knie en Artrose behandeling

Artrose is de meest voorkomende gewrichtsaandoening ter wereld, miljoenen mensen krijgen hiermee te maken en dan met name artrose in knie, heupgewricht, enkelgewricht, schouder, elleboog, hand en pols.

Er bestaan veel misvattingen over het ontstaan en de behandeling ervan. Veel mensen geloven dat gewrichtsslijtage en toenemende pijn op de lange termijn niet te stoppen is en een normaal onderdeel is van het ouder worden. Vaak verwart men artrose met artritis. Artritis kan wel bij artrose optreden.

Artrose wordt gevormd door slijtage en Artritis door een ontsteking. Bent u bij de huisarts geweest voor bijvoorbeeld pijn in knie en is er een vermoeden van artrose?

De diagnose is vaak niet erg bemoedigend, om de pijn te verlichten zal de arts eerst pijnstillers voorschrijven en houdt u dan een toekomstbeeld voor waarin een operatie en kunstgewricht onvermijdelijk zullen zijn.

Er is in elk geval één belangrijk inzicht m.b.t. artrose en werken: en dat is dat het bij artrose aan te raden is om zo veel mogelijk te blijven bewegen, wie werk doet waarbij je de hele dag op een stoel zit, is hierbij beslist in het nadeel.

Op dit inzicht is de behandelmethode van Liebscher & Bracht gebaseerd: in ons dagelijks leven bewegen we over het algemeen zeer eenzijdig en gebruiken we gemiddeld slechts 10 procent van onze gewrichtshoeken. Veel klassieke behandelingen zoals fysiotherapie nemen de pijn bij artrose in knie niet blijvend weg en in sommige gevallen gaan deze behandelingen gepaard met aanzienlijke risico’s en bijwerkingen.

Wie bij een arts terecht komt met vragen over artrose behandeling krijgt vaak een somber toekomstbeeld geschetst. De arts begint met pijnstillers, oppert fysiotherapie en bereidt u alvast langzaam voor op een onvermijdelijke operatie als de beste behandeling van artrose. Een alternatieve behandeling bij artrose is nog relatief onbekend in Nederland.

Er bestaat bij artrose een zeer goede alternatieve behandeling, dat is de methode van Liebscher & Bracht. Deze is gebaseerd op het feit dat de pijn vaak ontstaan is door langdurige, eenzijdige houding- en beweegpatronen (gewoonten) door werk, hobby en sport.

Meestal is dat pijn die door te hoog gespannen (d.w.z. verkorte) spier- en bindweefselstructuren wordt veroorzaakt. Deze alternatieve artrose behandeling wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Veel mensen realiseren zich niet precies wat er aan de hand is, ze lopen wat moeilijk, komen lastig overeind als ze een tijdje hebben stilgezeten; knieproblemen kraakbeen lopen vaak pas in de gaten na langere tijd, mensen met knieproblemen lopen ook veel te lang door met deze klachten.

Vaak worden pijn in knie klachten veroorzaakt doordat mensen in hobby en werk veel eenzijdige bewegingen maken. De behandeling met Liebscher & Bracht zorgt ervoor dat ‘foutieve’ spierspanningsprogramma’s die vaak al jaren bestaan, worden gewist. Deze therapie kan veel knieproblemen oplossen.

Bij onze behandeling met osteopressuur worden de pijnreceptoren op het bot op specifieke plaatsen ingedrukt. Door osteopressuur toe te passen op de pijnreceptoren ter hoogte van de peesaanhechting, neemt de pees- en spierspanning af. Hierdoor zal de pijn afnemen of verdwijnen. In de meeste gevallen kan al tijdens de eerste behandeling worden vastgesteld of deze therapie kan helpen. Daarna is het erg belangrijk om de rekoefeningen dagelijks 10-20 minuten te blijven uitvoeren waardoor de knieproblemen oplossen.

Vaak wordt bij artrose aan de knie eerst gekozen voor fysiotherapie, waarna de pijn niet weggaat, daardoor worden zeer veel kunstgewrichten geïmplanteerd.

Veel artsen zijn van mening dat een nieuwe knie bij ouderen onvermijdelijk is, omdat gewrichtsslijtage en pijn toenemen met de leeftijd. Een kunstgewricht kan echter nooit meer ongedaan worden gemaakt. Wie eenmaal een prothese heeft, kan nooit meer terug, ook al doet de nieuwe knie pijn. Ook gaat zo’n operatie gepaard met mogelijke nieuwe knie complicaties, waarvan de patiënten zich vaak niet bewust zijn.

Daarom raden wij u aan onze therapie ten minste één keer te proberen voordat u een dergelijke stap neemt. Als we u echt niet kunnen helpen – en dat is zeer zelden het geval – dan hebt u altijd nog de mogelijkheid om voor een kunstgewricht te kiezen.

Is het echt zo dat gewrichtsslijtage en pijn in je knie onvermijdelijk toenemen met de leeftijd? Dat weten we bijvoorbeeld van onze auto’s: hoe langer we ermee rijden en hoe hoger de kilometerstand, hoe waarschijnlijker het is dat versleten onderdelen moeten worden vervangen. Doorgaan met artrose knie en werken beïnvloedt dit ook nadelig, wees op tijd met het ondernemen van actie.

Daarom lijkt het argument dat we het gewricht uiteindelijk zullen moeten vervangen door een kunstprothese (kunst kniegewricht of kunstknieschijf) wanneer het gewricht op oudere leeftijd verslijt, voor veel mensen volkomen begrijpelijk. Ons lichaam is echter niet gemaakt van metaal dat weerloos verslijt, maar van 90 triljoen cellen die zich voortdurend vernieuwen. Daarom reageert een gezond lichaam zijn hele leven lang met herstelmaatregelen wanneer het slijtage constateert.

We kunnen je vertellen hoe je artrose en de pijn in kniegewricht die het veroorzaakt, effectief en snel kunt behandelen – zonder medicijnen, operaties of bijwerkingen. In de meeste gevallen kan al tijdens de eerste artrosebehandeling met de methode Liebscher & Bracht worden vastgesteld of deze therapie de pijn kan verhelpen.

“Wij helpen u graag verder aan een effectieve en snelle behandeling, zonder medicijnen of operatie voor artrose en pijn in kniegewricht. De Liebscher & Bracht is een prima methode om te zien of therapie de artrose in knie kan verhelpen”

Finesse Medical Center

In een consult bij ons in de kliniek adviseren we u welke behandeling aansluit op uw situatie. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen. Laat uw telefoonnummer achter voor een terugbelverzoek door de specialist.

  Ik ben met name beschikbaar op:
  maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag

  Adres

  Pompmolenlaan 19A

  3447 GK Woerden

  Telefoon