Cryolipolyse, Coolsculpting, Kryokontur, het verhaal achter termen en techniek.

Online is er veel informatie te vinden over de techniek waarbij vetcellen gekoeld worden om ze af te breken. De termen die hierbij voorbijkomen zijn echter zeer variërend, maar wat is nu eigenlijk het verschil? In dit artikel leggen we uit hoe de techniek werkt, en wat de diverse termen inhouden.

Home/Cryolipolyse, Coolsculpting, Kryokontur, het verhaal achter termen en techniek.

Het proces: Cryolipolyse

Cryolipolyse is een behandeling, waarbij de temperatuur van vetcellen wordt verlaagd. Door de constante temperatuur van ongeveer +2 graden Celsius worden de vetcellen gekristalliseerd, waarna ze uiteenvallen. Het lichaam zorgt er vervolgens voor dat de cellen op een geheel natuurlijke manier worden afgevoerd. Vanwege de koeling refereert men ook vaak naar de behandeling met de term vet bevriezen

Door deze speciale behandelmethode kan er vet worden verwijderd, zonder dat een operatie nodig is. Door de koeling van de vetcellen en de huid, werkt de behandeling tevens plaatselijk verdovend. Het is hierdoor een vrijwel pijnvrije methode om vet aan te pakken. Cryolipolyse is de laatste jaren steeds populairder geworden, waardoor er veel bedrijven proberen in te haken op het succes. Dit is de reden dat er veel verwarring is ontstaan rond begrippen die met de behandeling te maken hebben.

Sinds het ontdekken van het proces dat bij cryolipolyse plaatsvindt, claimt Coolsculpting dat zij de enige zijn die dit proces op de juiste manier kunnen toepassen. Het principe van vet bevriezen is een klinisch bewezen methode van vet verwijderen, waaraan de term cryolipolyse is gegeven. Coolsculpting claimt dat de techniek alleen werkt, als het deze naam draagt, en dat andere aanbieders geen wetenschappelijke bewijzen kunnen aandragen voor de werking. De Coolsculpting ervaringen die te vinden zijn online, zijn dus feitelijk ervaringen met Cryolipoyse.

Door de techniek slim te bestempelen met merknamen, proberen zij een soort alleenrecht te krijgen op de behandeling middels marketingtrucjes. Het proces van vet bevriezen laat zich echter niet sturen door de naam die eraan gegeven wordt, maar door goede apparatuur en professionele behandelaars. Coolsculpting ervaringen hebben het dus alleen over de klanten van Coolsculpting, en zeggen niet over ervaringen met de echte techniek hierachter.

Bij Finesse Medical Center werken wij met de Kryokontur. Dit apparaat is een geavanceerde en verbeterde versie van de huidige apparatuur die op de markt aanwezig is. Met dit apparaat kunnen wij de temperatuur zeer nauwkeurig instellen. Dankzij de grotere behandelkop kunnen wij een grotere probleemzone in één keer behandelen.

Het bedrijf achter de term Coolsculpting wil mensen graag doen geloven dat andere apparatuur niet werkt. Deels is dit toe te schrijven aan de goedkope alternatieven die plotseling op de markt zijn gekomen (er is zelfs een heus apparaatje voor thuisgebruik ontworpen, wat uiteraard geen resultaten oplevert). Wat dit soort apparatuur betreft, snappen wij de strijd die Coolsculpting voert om het onderscheid duidelijk te maken met professionele behandelapparatuur. Het is echter jammer dat de spaarzame medisch verantwoorde apparaten, zoals de Kryokontur, niet apart worden benoemd als uitstekende professionele cryolipolyse oplossingen.

Er is zeker iets te zeggen voor de pogingen van Coolsculpting om duidelijk te maken dat mensen alert moeten zijn op “namaak” behandelingen. Het is echter niet juist om te stellen dat zij als enige goede professionele behandelingen geven en resultaten behalen. Er zijn een aantal alternatieven waarbij met zeer hoogwaardige apparatuur gewerkt wordt. Na ons onderzoek naar het beste apparaat, zijn wij uitgekomen bij de Kryokontur. De resultaten, en ervaringen van onze patiënten, zijn voor ons het bewijs dat dit de enige juiste keuze was voor cryolipolyse behandelingen. Ga dus niet blind af op Coolsculpting ervaringen, maar bekijk alle opties voor de cryolipolyse behandelingen.

‘’Cryolipolyse is een methode voor vetverwijdering zonder operatie. ’’

Finesse Medical Center

PLAN EEN GRATIS CONSULT
In een gratis consult bij ons in de kliniek adviseren we u welke behandeling aansluit op uw situatie. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.

  Ik ben met name beschikbaar op:
  maandagdinsdagwoensdagdonderdagvrijdag

  En dan in de:
  ochtendmiddageinde middag

  Adres

  Pompmolenlaan 19A

  3447 GK Woerden

  Telefoon